Eettiset sekä aineettomat joululahjat LSV:n työtä tukien helposti verkosta

LSVn nettikauppa_banneri

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry avasi nettikaupan vuonna 2013 ja nyt kauppa on valmis tämän vuoden jouluun.

Kaikki tavaramyynnistä saatava voitto käytetään lyhentämättömänä koko järjestön työn tukemiseen ja aineettomien lahjojen voitot kanavoidaan kyseiseen kehitysyhteistyöhankkeeseen.

40 eurolla voit tukea seksuaaliterveysopetusta Perun shipibo-nuorille tai 30 eurolla vuoden matolääkitykset 10:lle nigerialaiselle lapselle. Aineettoman lahjan ostaja saa paluupostissa kauniin hankkeesta kertovan sähköisen kortin, jonka voi antaa esimerkiksi joululahjaksi.

Myynnissä myös uusi kuvakalenteri vuodelle 2015, kortteja sekä t-paitoja monissa eri väreissä. Käy tutustumassa koko valikoimaan:www.lsv.fi/kauppa.

Tilaukset voi tehdä sivuilta löytyvillä lomakkeilla ja laskun saa kotiin/ sähköpostiin postitettuna. Postikulut kotimaassa kuuluvat kaikkien tuotteiden hintaan.

Tervetuloa ekologisille ostoksille, jotka tekevät hyvää!

Käy tutustumassa ja levitä sanaa: www.lsv.fi/kauppa

Alumnipäivä 13.9.2014

Oulun lääketieteellinen kilta ry on käynnistämässä alumnitoimintaansa ja järjestää alumnipäivän lauantaina 13. syyskuuta 2014. Tapahtumapaikkana on vastaremontoitu kiltatalomme Walhalla (Jaalakuja 1).

Päivä alkaa kello 14 koko perheelle suunnatulla tapahtumalla, jossa ohjelmassa on mm. makkaranpaistoa, arvonta, ongintaa ja kasvomaalausta. Myynnissä on makkaraa ja pillimehua. Kello 18 eteenpäin tapahtuma jatkuu saunaillan merkeissä. Tapahtumaa ja killan toimintaa on mahdollista tukea vapaaehtoisella pääsymaksulla paikan päällä.

Pyydämme ilmoittautumaan Google-lomakkeella osoitteessa http://goo.gl/K7uMwn tai sähköpostitse osoitteeseen varapuheenjohtaja@olk.fi Voit myös ilmoittaa mikäli haluat liittyä alumnien sähköpostilistalle saadaksesi tietoa myös tulevista tapahtumista.

Tarkista myös facebook tapahtuma

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n kampanjailmoitus

.

Lisätietoa kampanjasta.

Pelastetaan laadukas koulutus ja turvallinen hoito!


.

Tulisiko sinua hoitavan lääkärin olla hyvin vai vaillinaisesti koulutettu?

Nykyisillä resursseilla laadukas lääketieteen opetus ei voi enää jatkua Oulun yliopistossa. Sisäänottomääriä on nostettu viidentoista vuoden aikana 25 prosenttia, ja samaan aikaan opetushenkilökunnan määrä on vähentynyt 22 prosentilla. Luvattuja lisäresursseja ei ole näkynyt perusopetuksessa. Opiskelija-opettajasuhde on kaksinkertaistunut 90-luvun alusta. Suhdeluku on kasvanut nopeimmin Oulussa. Käytännössä Oulussa on maan huonoin tilanne. Kehityssuunta on kuitenkin sama kaikissa Suomen viidessä lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Koulutus ja tutkimus vuosina 2011-2016 -kehittämissuunnitelma sisältää suunnitelman lääketieteen lisensiaatin koulutuksen sisäänottomäärien nostamiseksi nykyisestä noin 610 opiskelijasta 770 opiskelijaan, mikä olisi yli neljänneksen lisäys nykyiseen ja suurempi kuin yhdenkään nykyisen tiedekunnan vuotuinen sisäänotto. Tiedossamme ei ole suunnitelmaa siitä, miten nostot resursoidaan.

Lääkärikoulutus on jo nyt vaikeassa resurssipulassa

Krooninen valtakunnallinen lääkärivaje on ongelma, jota ei ratkaista päättämällä koulutuspaikkojen lukumäärän nostosta ministeriötasolla ja jättämällä toteutus yksin yliopistojen huoleksi. Lääkäreiden koulutuksessa ei ole yhtään resurssireserviä nostolle ainakaan ilman, että opetuksen laatu kärsii. Resurssien äärimmäinen niukkuus näkyy jo tänä päivänä opetuksessa kaiken aikaa. Ryhmäkokojen jatkuva kasvu vaarantaa opetuksen laadun ja tulevan lääkärin ammattitaidon. Näin on varsinkin potilasopetuksessa, jossa opettajan pitäisi yhden esimerkkipotilaan avulla opettaa kymmenelle kandille taitoja, jotka tulisi osata heti töihin mennessä. Opetushenkilöstö on ylityöllistetty ja ryhmäkoot nykyiselläänkin liian isoja. Pahimmillaan suunniteltu nosto romahduttaa perinteisesti erittäin laadukkaan suomalaisen terveydenhoidon tason.

Mielenilmaus viidellä paikkakunnalla laadukkaan lääketieteen opetuksen puolesta
Keskiviikkona 8.2. järjestetään kansallinen mielenilmaus laadukkaan opetuksen puolesta. Tule siis paikalle puolustamaan asianmukaista koulutusta ja potilasturvallisuutta sekä nauttimaan höyryävää hernekeittoa suoraan soppatykistä! (+ kasvishernekeittoa)

Tapahtuman facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/209562779139432/

Alla näet kaupunkikohtaiset tiedot:

Helsinki: klo 11.45 – 12.45 Haartman-instituutin edessä (Haartmaninkatu 3)
Turku: klo 11.30 – 12.30 Medisiinan edusta, Kiinamyllynkatu 10
Tampere: klo 11.30 – 12.30 Arvo-rakennuksen edusta
(pyöräparkki), Lääkärinkatu 1
Kuopio: klo 11.30 – 12.30 KYS / Pääovien oikealle puolelle jäävä alue (kahvion terassi kesäisin)
Oulu: klo 11.30 – 12.30 Aapistie 7 (aukea anatomian päädyssä)”


Killan kannanotto
Suomen Medisiinariliiton kannanotto

Kuva: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Soppatykki.jpg

Valmennuskurssilla kaverialennus!


Valmennuskurssillamme on vielä tilaa! Hyödynnä kaverialennusta helmikuun aikana ilmoittautumalla kaverisi kanssa, jolloin säästätte molemmat 150 euroa kurssimaksusta. Katso lisätiedot valmennuskurssin sivulta.
.

.