Tapahtumat

Walhallan vuosittaiset juhlat

1. FUKSIAISET
Vuoden ensimmäinen iso tapahtuma on fuksiaiset, jonka järjestämisvastuussa on 2. vuosikurssi. Tapahtumalla on vaihtuva pääteema, jota noudatellen jokainen fuksipienryhmä valitsee oman pukeutumisteemansa. Illan aikana fuksit kiertävät pienryhmäohjaaja kapteeninaan tehtävärasteja ympäri kaupunkia, huipentuen lopulta Walhallaan. Vanhemmat opiskelijat eivät malta pysyä poissa fuksiaisista, joten porukkaa ja tunnelmaa riittää!

2. VUOSIJUHLAT
Yleensä lokakuussa järjestettävät vuosijuhlat täytyy kokea vähintään kerran opiskeluaikana – tosin kerran käydessään tulee yleensä uudestaan. Nämä ovat vuoden kauneimmat ja arvokkaimmat juhlat: naisilla on pitkä juhlapuku ja miehillä puku/frakki. Korean ulkokuoren lisäksi juhlat tarjoavat mm. kolmen ruokalajin illallisen juomineen, ohjelmaa ja jatkot (Walhallassa, itse juhlat ovat toisaalla, vaihtuvassa juhlapaikassa), jotka perinteisesti jatkuvat aina aamun sillikselle tai hotelliaamupalalle saakka.

3. ITSARIT
Itsarit eli itsenäisyyspäivän juhlat ovat vuosijuhlien jälkeen hienoin vuosittainen juhla. Täälläkin on tarjolla kolmen ruokalajin illallinen ohjelmineen, mutta nyt juhlitaan alusta alkaen Walhallassa ja miehet tulevat puvussa, naiset lyhyessä tai pitkässä iltapuvussa. Itsareilla killan valta vaihtuu, eli vanhat luovuttavat kruununsa virkaan astuville killan isännälle, emännälle ja kiltamestarille. Lisäksi jaetaan vuoden kilta-aktiivi palkinto.

4. PIKKUJOULUT
Pikkujoulut ovat koko killan yhteinen ilta: se saa liikkeelle opiskelijat vuosikurssiin katsomatta. Nämä ovat ensimmäiset vuosittaiset juhlat, jotka fuksikurssi järjestää. Teema vaihtelee vuosittain: perinteiset pikkujoulut, Hawaii, Intia… Luvassa mm. ruokaa, teemaan sopivia asuja ja mahdollisesti lahjoja pienryhmäohjaajille, mikäli he ovat olleet kiltteinä…

5. KAAMOSKARIT
Helmi-maaliskuun vaihteessa järjestettävät Kaamoskarit ovat vuoden halutuin juhla: tänne lippuja jonotetaan tunteja ja kaikki eivät mahdu mukaan. Vetonaulana on valkokangas ja väkimäärän rajoitteena näkyvyys. KaamOskarit ovat lääkiksen Oscar-gaala, jonne jokainen vuosikurssi, OHLK ja isännistö kuvaavat oman pienelokuvansa, joista sitten äänestetään mm. paras elokuva, nais- ja miesnäyttelijä. Vuosi vuodelta elokuvien laatu on noussut ja kilpailu koventunut. Samalla vietämme Kaamosnaamiaisia eli KaamOskareihin pukeudutaan vaihtuvan teeman mukaan (mm. viidakko, latotanssit, high school party…)

6. PROFFIKSET
Helmikuussa järjestettävät Proffikset ovat vanhimman vuosikurssin valmistujaisjuhlat. Pääjuhla vietetään toisaalla, jatkot ovat Walhallassa. Varmastikin opiskeluajan ikimuistoisimmat juhlat, viimeistä kertaa vanhalla porukalla. Kutsun saavat valmistuvat aveceineen, kilta-aktiivit sekä työntekijät. Työntekijänä on mukavaa olla, erityisesti näissä kemuissa!

7. KANDIAISET
Toukokuussa puolestaan 2. vuosikurssi valmistuu lääketieteen kandidaateiksi, jolloin järjestetään väkimäärällisesti opiskeluajan isoin juhla (koska mukana sekä yleisen että hampaan opiskelijat aveceineen). Päivä on ikimuistoinen ja juhla erittäin hieno. Pukukoodina puku/frakki ja pitkä juhlapuku.

LISÄKSI
Näiden lisäksi vuosittain Walhallassa järjestetään vaihteleva määrä muita juhlia, mm:
– Halloween-juhlat ovat muodostumassa perinteeksi: fuksikurssin ensimmäiset itse järjestämät juhlat, hyvää harjoitusta pikkujouluja varten.
– Sitsit: Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat ovat hauska tapahtuma, jossa on monenmonia hassuja sääntöjä (joiden rikkomisesta saa rangaistuksen), paljon juomalauluja ja puheita sekä ruokaa, joka yleensä ehtii jäähtyä kuin tulla syödyksi. Pukeudutaan joko juhlavasti tai naamiaisteemaan. Walhallassa on niin poikkitieteellisiä kuin lääkiksen eri vuosikurssien omia sitsejä.
– Hoitosyyte: Joka toinen vuosi Oulussa, joka toinen Rovaniemellä järjestettävät sitsit, jonne osallistuu lääkis- ja oikis-opiskelijoita. Toistensa työasuihin pukeutuen, totta kai. Jos mahdollista, oikislaiset ovat vielä kovempaa sitsi-kansaa kuin lääkisläiset!
– OHLK:n eli hampaan järjestämät Markkarit eli Markuksen päivän bileet vappuna. Heidän vuoden isoimmat bileet, myös OLK:n jäsenet ovat tervetulleita.
…ja kun Walhalla ei riitä:

MEDIXT eli MEDI-OLYMPIALAISET!
Vuosittainen tapahtuma, järjestämispaikka kiertää lääkiskaupunkien kesken (Oulu, Kuopio, Turku, Aitoo ja Tuusula). Vieraiksi saapuu bussilastillinen opiskelijoita jokaisesta lääkiskaupungista (tosin oululaisia lähtijöitä on niin paljon, että oman bussin täyttyessä ostetaan lippu toisen kaupungin kiintiöllä ja tullaan omilla kyydeillä). Medixeillä Oululla on hyvä fiilis ja maine: hyvässä hengessä kaikki laulavat ”Oulu pilaa aina kaiken” ja me toimimme sen mukaan hyvämielisiä jekkuja toteuttaen. Perjantaina on naamiaiset (muut pukeutuvat yhteisen teeman mukaan, me omamme), lauantaina haalareissa kierretään tehtävärasteja tai vain nautitaan kesän ensimmäisestä auringonpaisteesta.

Päivitetty: syys 20, 2021 @ 13:39