Asuminen

Lääketieteellisen tiedekunnan kampus sijaitsee Kontinkankaalla Oulun yliopistollisen sairaalan yhteydessä. Lähimmät asuinalueet ovat siis Kontinkankaalla sijaitsevat Medikiinteistöt ja Otokylä.

Kävellen matka luennoille taittuu parissa minuutissa myös Kajaanintien toiselta puolelta Peltolasta. Peltolasta vuokra-asunnon voi saada useammaltakin eri taholta. Vuokra-asuntoja kannattaa kysellä ainakin Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä, Avaralta, ja Satolta. Peltolan ”takana” sijaitsevat Värttö ja Intiö. Molemmilta alueilta löytyy runsaasti eri hintaisia ja kokoisia vuokra-asuntoja.

Kontinkankaalta keskustaan päin lähdettäessä ensimmäisenä tulevat vastaan heti Nelostien toisella puolella Raksilassa sijaitseva Välkkylä, jonka asuntoja vuokraa PSOAS. Raksilasta löytyy myös muita vuokra-asuntoja esimerkiksi Ratakadulta. Rautatien toisella puolella sijaitseekin jo keskusta. Keskustasta tai sen välittömästä läheisyydestä, esimerkiksi Etu- tai Taka-Lyötystä ja Heinäpäästä on hyvät pyörätiet ja bussiyhteydet Kontinkankaalle.

Tekstissä on mainittu vain osa vuokra-asuntoja tarjoavista yrityksistä. Lisäksi asunnon voi vuokrata yksityishenkilöltäkin. Asuntoja voi etsiä esimerkiksi Vuokraovi.comista tai Oulun alueen sanomalehdistä.

Päivitetty: Sep 12, 2019 @ 18:22