FiMSIC

FiMSIC (Finnish Medical Students’ International Committee) on suomalainen kansainvälisesti orientoitunut lääketieteen opiskelijoiden järjestö, joka toimii myös Suomen Medisiinariliiton ulkoasian valiokuntana. FiMSIC kuuluu alajärjestönä IFMSA:han (International Federation of Medical Students’ Association), joka on maailman suurin opiskelijajärjestö. Jos olet OLK:n jäsen, olet automaattisesti myös FiMSIC:n ja tätä kautta IFMSA:n jäsen!

FiMSIC:n toiminta jakaantuu pääasiassa vaihtoihin ja projekteihin. Vuosittain Suomesta lähtee yli 100 medisiinaria kuukauden pituisiin vaihtoihin FiMSIC:n kautta. Samalla tänne saapuu noin saman verran vaihtareita ympäri maailmaa! Projekteihin kuuluu mm. S.U.L.L.E.-projekti (seksuaaliterveys), Nallesairaala, KEHY (kehitysyhteistyö) ja Vuorovaikutusviikonloppu. FiMSIC toteuttaa toimintaansa seuraten kansainvälisen terveyden, tasa-arvon ja rauhan arvoja, ja pyrkii tuottamaan mahdollisimman kansainvälisiä ja hyvin koulutettuja medisiinareita.

Mitä Sinä voit tehdä kauttamme? Voit osallistua vapaa-ehtoisena paikalliseen projekti- ja vaihtotoimintaan, lähteä vaihtoon, lähteä paikalliseksi virkailijaksi järjestämään toimintaa tai kansalliseksi virkailijaksi organisoimaan toimintaa Suomen tasolla. Kokemuksen kartuttua voit lähteä jopa kansainväliseen virkaan IFMSA:ssa! Lisäksi voit lähteä kansainvälisiin IFMSA:n kokouksiin näkemään lääketieteellistä pöhinää Euroopan tai koko maailman tasolla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Reetta Heikkilä (Oulun FiMSIC:n paikallis puheenjohtaja 2018 – 2019)
lc_oulu(at)fimsic.org

Linkkejä:
FiMSIC:n kansallinen nettisivu

Oulun paikallinen FiMSIC Facebook-sivu

Kansallinen FiMSIC Facebook-sivu

Instagram: @fimsicfinland

Päivitetty: 17/01/2018