Harrasteryhmät


OLK tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden viettää vapaa-aikaansa toisten samanhenkisten medisiinarien kanssa erilaisten lajien ja pelien parissa. Jokainen löytää varmasti oman lajinsa ryhmien laajasta tarjonnasta. Harrasteryhmien toimintaan ovat kaikki killan jäsenet tervetulleita – taidoista, kurssista ja iästä riippumatta!

Antigeeni - Lääkiksen SPR:n VeriRyhmä

Antigeeni on OLK:n VeriRyhmä. Mainitse verta luovuttaessasi hoitajan haastattelussa VeriRyhmän nimi OLK Antigeeni, niin liityt VeriRyhmän jäseneksi. Liittymisen jälkeen kaikki tulevat käynnit kerryttävät automaattisesti ryhmän luovutussaldoa.

Yhteystiedot:

sopovastaava(at)olk.fi

Arytmia - tanssiryhmä

Haluatko päästä nauttimaan tanssin riemusta ja nollaamaan pääsi opiskeluarjen keskellä? Arytmia on vuodesta 2004 lähtien toiminut matalan kynnyksen tanssiryhmä, jonka tavoitteena on koota kiltalaisia tanssin pyörteisiin. Tunnit pidetään kerran viikossa tiedekunnan vieressä sijaitsevassa koulurakennuksessa. Ohjaajat löytyvät kiltalaisten joukossa ja heidän johdollaan on tanssittu esimerkiksi showtanssia, Michael jacksonia, twerkkiä, salsaa jne. Oli sinulla sitten tanssitaustaa pidemmästi, lähinnä ryhmäliikunnasta tai olet vasta aloittamassa tanssiharrastusta, olet lämpimästi tervetullut mukaan. Mainittakoon, että Arytmia esiintyy Killan juhlista muun muassa pikkujouluissa ja kevään upeissa KaamOskareissa! Kiinnosti sinua esiintyä tai ei, treeneissä saat hyvän fiiliksen ja läjäpäin uusia kavereita!

Yhteystiedot:

Jasmine Uusitalo

camilla.uusitalo(at)student.oulu.fi

Some:

ig: arytmiatanssi, FB: Arytmia tanssi

Cykli - Killan "humoristinen" lehti

Cykli on OLK:n huumoripainotteinen kilta- ja tiedotuslehti, joka ilmestyy tai on ilmestymättä tasaisen epäsäännöllisin väliajoin. Tematiikaltaan tämä aikakausilehti käsittelee kaikkea mahdollista lääkisopiskelijan elämässä täällä pohjoisen helmessä – opiskelun angsteja, vapaa-ajan onnea sekä muuta mieltä ja kehoa kutkuttavaa.

Cykli etsii myös jatkuvasti uusia (älyllisten tai älyttömien) juttujen luojia, joten mikäli kirjoittaminen, runoileminen, valokuvaaminen tai muun sisällöm luominen lehteen kiinnostaa, olehan yhteydessä!

Yhteystiedot:

Maija Pitkänen ja Milla Pitkänen, päätoimittajat / maija.pitkanen(at)student.oulu.fi / milla-maaria.pitkanen(at)student.oulu.fi

cykli(at)olk.fi

Henkireikä - yhteiskristillinen harrastejärjestö.

Henkireikä on Oulun yliopiston lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden vuonna 1978 perustettu yhteiskristillinen harrastejärjestö. Kokoonnumme noin joka toinen viikko jonkun opiskelijan luo viettämään aikaa yhdessä. Illoilla on yleensä jokin teema. Joskus mukana on puhujavieras ja toisinaan kokoonnumme muun aktiviteetin pariin. Kaikki toimintamme perustuu kristilliselle arvopohjalle. Toiminnassa on mukana porukkaa useammalta vuosikurssilta sekä hampaan puolelta, että lääkikseltä. Järjestämme Raamattuiltoja, retkiä, puhujailtoja yms. ihmisten toiveiden mukaan touhutaan.

Henkireikä kuuluu myös Suomen kristillisen lääkäriseuran toiminnan piiriin, ja tämän kautta on yhteydessä kaikkiin suomen lääkiskaupunkeihin. Joka vuosi järjestämme Turun, Tampereen, Kuopion ja Helsingin sisarjärjestöjen kanssa leirin, jos toisenkin. Leiriä on perinteisesti pidetty Karkussa Tampereen tienoilla.

Syksyllä järjestämme tutustumisillan. Tervetuloa toimintaamme mukaan.

Yhteistiedot:

Minttu Erola, pj
minttu-maaria.erola(at)student.oulu.fi

Annimaija Heikkilä, pj
annimaija.heikkila(at)student.oulu.fi

Some:

FB: Henkireikä

Kiikku - kiipeilyklubi.

Yhteistiedot:

Turo Tapani

turo.tapani@gmail.com

Some:

FB: Kiikku

Kori-Kossit -Koripalloryhmä

Hyvän mielen korista taitotasosta riippumatta. Huippusuosion saavuttanut korisvuoro Kastellin monitoimitalolla pyöräyttää ankeimmankin opiskeluviikon tohinalla käyntiin, kun lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat donkkailevat Kastellissa menemään. Treenit kerran viikossa maanantaisin (+ satunnaiset ja extempore pihapelit sään suosiessa). Tarvitset mukaan vain sporttipassin, sisäpelikengät ja juomapullon. Hikoilu ja iloinen fiilis pelien jälkeen on taattu!

Yhteystiedot

Kreeta Holopainen

kreeta.holopainen@student.oulu.fi

LäSKI - lumella tapahtuvan alamäkiurheilun ryhmä.

LäSki, eli lääketieteellinen Ski on Oulun Yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan harrasteryhmä, jonka toiminta keskitty lumella tapahtuvaan alamäkiurheiluun.

Toiminta alkoi jo 80-luvulla, mutta hiipui välillä, kunnes polkaistiin jälleen 2004 käyntiin. Vuosien varrella LäSkit ovat valloittaan lähes jokaisen nyppylän aina Välkkylän kukkulalta Norjan vuorille asti – oli sillä hissi tai ei. Mm. Syöte, Ruka, Pyhä, Ylläs, Pallas, Aakenus, Björkliden, Narvik, Abisko, Koli, Lemmenjoen ja Terbmisjärven tunturit ja Riksgränsen ovat tulleet tutuiksi.

Välineillä ei ole ollut koskaan niin väliä: puikat, lauta, tellut, monoski, pulkka, tai vaikka vain muovipussi. Kunhan on nyppylä ja sen päällä hento kuorrutus lunta, läSkiläisen elinympäristo on valmis. Aina ei tarvita luntakaan, sillä voihan lumen
toisen olomuodon, vedenkin päällä hiihtää…

Mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki lääketieteellisen killan jäsenet. Lisäksi aika ajoin on myös muilla opiskelijoilla mahdollisuus osallistu ilman lääketieteellisen killan tukea.

Elämä alamäessä, suu hymyssä.

Yhteistiedot:

Kreeta Holopainen

kreeta.holopainen(at)student.oulu.fi

Some:

ig: @laskioulu, FB: LäSki

Multippeli - lautapeli harrasteryhmä

Multtipeli on olk:n lautapeliharrasteryhmä. Pelaamme lautapelejä joka tiistai salin K101 edessä klo 16.00 alkaen ja järjestämme walhallassa lautapeli tapahtumia. Kaikki killan jäsenet ovat tervetulleita pelaamaa lautapeli kokemuksesta riippumatta. Uuden lautapelin edessä olemme kaikki samalla viivalla. Perustimme multippelin viime keväänä ja hankimme silloin killalle neljä uutta lautapeliä. Lautapeli-illat ovat hyvin vapaa muotoisia ja porukkaa käy niissä jaksamisen mukaan. Toivommekin että fuksit kävisivät moikkaamassa meitä.

Yhteistiedot:

Linnea Sjöblom

linnea.sjoblom(at)student.oulu.fi

Some:

FB: Multippeli

OLK Salibandy/Haukkasarja - harrasteryhmä sähläämisestä kiinnostuneille.

OLK-Salibandy on Oulun Lääketieteellisen Killan alainen salibandyn pelaamiseen keskittynyt harrasteryhmä. Ryhmän tarkoituksena on tarjota killan jäsenille helppo ja maksuton matalan kynnyksen mahdollisuus pelailla salibandya rennolla ilmapiirillä ja ilman suorituspaineita. Harrasteryhmä perustettiin parin vuoden tauon jälkeen uudestaan syksyllä 2017, mutta toiminta pohjaa myös aiemmin yksityisin voimin pyörineeseen peliporukkaan.  Pelejä pelaillaan kerran viikossa ja pelipaikkana on toiminut Laanilan koulun liikuntasali (voi muuttua ensi lukuvuodelle). Killalta löytyy mailoja ja palloja, mikäli kotoa ei niitä satu löytymään. Mikäli kilpailullisempi sählääminen kiinnostaa, kannattaa myös tsekata OLK-Haukkasarja.

Oulun Lääkiksen Haukkasarjassa pelaa salibandy”edustus”joukkue. Tarkoittettu kiltamaksun maksaneille (hammas)lääketieteen opiskeiljoille, joilla pysyy säbämaila kädessä ja pelihammasta kutkuttaa.

Yhteystiedot:

Iisak Lassheikki

Iisak.lassheikki(at)student.oulu.fi

OLK Ultimate

Toiminta on tauolla. Oletko seuraava vetäjä?

OLK Ultimate on killan harrasteryhmä jossa pelataan ultimatea höntsämielessä hauskaa pitäen. Suurin osa lääkisläisistä ei ole ultimatea harrastanut, niin nyt on mahdollisuus lähteä mukaan joukkuepeliin jossa kaikki aloittaa samalta viivalta. Liity facebookin ryhmään OLK Ultimate jossa tiedotetaan ajasta ja paikasta :).

OLP - Futsalryhmä

OLP on futsaliin keskittynyt harrasteryhmä, mutta syksyisin järjestetään mahdollisesti myös jalkapallotoimintaa. OLP:llä on joka viikko futsalvuoro, joka on avoin kaikille OLK:n ja OHLK:n jäsenille. OLP:n harjoitteluvuoro on matalan kynnyksen harkkavuoro ja eritasoiset pelaajat voivat tulla kokeilemaan sukupuolesta riippumatta. OLP tarjoaa erilaisine harrastusmahdollisuuksineen tilaisuuden sekä lajin harjoittamiseen, kunnon ylläpitämiseen, että samanhenkisten – eri vuosikursseilla oleviin ihmisten tutustumiseen.

Futsalista enemmän kiinnostuneet voivat myös pelata MBKU:n (Medicinar Bollklubben i Uleåborg) joukkueessa Futsal Oulu Openia, joka on turnausmuotoinen sarja. MBKU pelaa myös futsalia Pohjois-Suomen 2. divisioonassa, jossa se on niittänyt menestystä (mm. 4. sija ja mestaruus kyseisestä sarjasta).

2017 osallistuimme myös opiskelijoiden futsalin SM-kisoihin, jotka voitimme ja tämän ansiosta pääsimme täksi kesäksi Portugaliin opiskelijoiden EM-kisoihin edustamaan Suomea.

Jos olet kiinnostunut futsalista/jalkapallosta niin liity OLP Gameplanner -ryhmään WhatsAppissa ja Facebookissa, niin pysyt kärryillä tapahtumista.

Yhteistiedot:

Jarkko Nyländen

jarkko.nylanden(at)student.oulu.fi

Arttu Pasanen

arttu.a.pasanen(at)student.oulu.fi

Some:

ig: @mbku_virallinen, FB: MBKU – Medicinar Bollklubben i Uleåborg

Oulun Lääkiksen Iskuhoito (OLI)

Tarjoamme lennokkaan kokemuksen lentopallon maailmaan sekä alokkaille että jo kauemmin lajia harrastaneille. Pallo liikkuu kovaa niin ylös kuin alaskin päin.

Yhteystiedot:

Susanna.Muukka@student.oulu.fi

Terwaspeksi

Terwaspeksi on Oulun lääketieteellisen killan jäsenten vuosittain tekemä näytelmä, jossa yhdistyvät musiikki, tanssi ja hulvaton improvisaatio. Koko projekti aina taustatyöstä esittävään taiteeseen syntyy opiskelijavoimin, ja siihen osallistuu vuosittain noin 100 lääkäri- ja hammaslääkäriopiskelijaa. Ensimmäinen speksi oli esitetty vuonna 2010.

Yhteistiedot:

Jani Virkkala & Ella Rankinen

Tuottaja(at)terwaspeksi.fi

Some:

ig: terwaspeksi, FB: terwaspeksi

Vesikkeli - sukellusseura

Oulun lääkiksen sukellusseura. Tohtorit vedessä, mitä siitä voi seurata? Täällä pintaa syvemmälle pääsevät muutkin kuin kirurgit LOL LOL LOL

FiMSIC toiminta

Yhteystiedot:

Ella Heikkilä, FiMSIC Oulu

ella.heikkila@student.oulu.fi

Some:

ig: @fimsicfinland

FB: FiMSIC – Oulu

Stapes

Stapes on OLK:n hevosharrasteryhmä, joka järjestää matalan kynnyksen yhteistä toimintaa hevosurheilusta kiinnostuneille. Stapesin mukana voit päästä esimerkiksi maastovaelluksille, kokeilemaan Oulun alueen ratsastuskouluja tai osallistumaan erilaisiin lajikokeiluihin hevosurheiluun liittyen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista kokeneempiin hevosharrastajiin!

Vuonna 2022 toiminnasta vastaa Ellen Haapalahti (C. Hietaniemi).
Yhteystiedot: ellen.haapalahti(at)student.oulu.fi