FiMSIC

FiMSIC (Finnish Medical Students´ International Committee) on Suomen Medisiinariliitto ry:n ulkoasiainvaliokunta, eli sen kansainvälisesti orientoitunut jaosto. FiMSIC edustaa suomalaisia medisiinareita myös lääketieteen opiskelijajärjestöjen kansainvälisessä kattojärjestössä IFMSA:ssa (International Federation of Medical Students´ Associations), joka on maailman suurin opiskelijajärjestö. OLK:n jäsenenä kuulut siis Medisiinariliittoon, FiMSIC:iin ja tämän myötä IFMSA:han!

FiMSIC:n toiminta jakaantuu pääasiassa vaihtoihin ja projekteihin. Vuosittain Suomesta lähtee yli 100 medisiinaria kuukauden pituisiin harjoittelu- ja tutkimusvaihtoihin FiMSIC:n kautta ja samalla tänne saapuu noin saman verran vaihtareita ympäri maailmaa. FiMSIC:n projektitoiminnan jatkuvia hankkeita ovat Nallesairaala, S.U.L.L.E.-seksuaaliterveysprojekti sekä uutena hankkeena M.U.L.L.E.-mielenterveysprojekti. Nämä antavat lääketieteen opiskelijoille mahdollisuuden kohdata lapsia harjoitellen lääkärin roolia ja täydentää nuorten seksuaali- ja mielenterveyden opetusta vertaiskasvatuksen avulla.
Lisäksi FiMSIC tarjoaa kansallisia ja paikallisia koulutustapahtumia lääketieteen opinto-ohjelmassa vähemmän katetuista aiheista. Lukuvuoden aloittaa National Meeting eli FiMSIC:n syksyisin järjestämä koulutustapahtuma, jossa on vuosittain vaihtuva ajankohtainen teema.

FiMSIC toteuttaa toimintaansa seuraten kansainvälisen terveyden, tasa-arvon ja rauhan arvoja, ja pyrkii edistämään suomalaisten medisiinareiden kansainvälistymistä ja monipuolista koulutusta.

Mitä FiMSIC merkitsee Sinulle? Voit olla vapaa-ehtoisena mahdollistamassa paikallista projekti- ja vaihtotoimintaa, tai lähteä itse vaihtoon. Voit lähteä myös paikalliseksi tai kansalliseksi virkailijaksi organisoimaan toimintaa paikallisella tai Suomen tasolla. Kokemuksen karttuessa voit hakea jopa kansainvälisiin virkoihin IFMSA:ssa. FiMSIC:in kautta pääset myös IFMSA:n kansainvälisiin kokouksiin kokemaan lääketieteellistä pöhinää Euroopan tai koko maailman tasolla!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot:

Paikallispuheenjohtaja 2024: Adele Tahvanainen
adeleerika.tahvanainen@student.oulu.fi

oulu@fimsic.org
lc_oulu@fimsic.org

S.U.L.L.E. -virkailijat: lora_oulu@fimsic.org
M.U.L.L.E. -virkailijat: mulle_oulu@fimsic.org
NALLE-virkailijat: nalle_oulu@fimsic.org

Vaihtotiimi: exchanges_oulu@fimsic.org
Yleiset projektivirkailijat: projects_oulu@fimsic.org

Linkkejä:
FiMSIC:n kansallinen nettisivu
Kansallinen FiMSIC Facebook-sivu
TikTok: @fimsicfinland
Instagram: @fimsicfinland

Päivitetty: helmi 2, 2024 @ 22:13